Eerste bericht: New Amigo's

New Amigo’s

Na lang aarzelen heb ik besloten om me ook te wagen op het pad van de bloggers. Er is zoveel leuks te melden op het gebied van Frans en ICT dat ik besloten heb mijn ideeën te delen via dit weblog. In dit eerste bericht wil ik het hebben over een nieuwtje dat me via talendocenten toekwam over het spel New Amigo’s, een talenspel (voor Frans, Spaans, Italiaans, Engels) dat voor slechts 3,95 € bij de Action ligt. Helaas heb ik de Franse versie nog niet gevonden, maar van de Spaanse en Italiaanse versie waren er nog genoeg. Deze actie geldt helaas niet voor Engels ;-(

Nou dit is dan weer mijn eerste bijdrage aan mijn weblog. Ik hoop dat er nog vele mogen volgen.

Advertenties

3 gedachten over “Eerste bericht: New Amigo's”

 1. Beste,

  Ik heb dit weekend ook dit SUPERkoopje ontdekt! In de winkel kost dit talenspel € 39,95!!! Een groot verschil…
  Heel handig en leuk om in mijn lessen NT2, Frans en Italiaans te gebruiken!
  Jammer genoeg heb ook ik de Franse versie nog niet gevonden aan deze spotprijs! Laat mij a.u.b. iets weten als jij het gevonden hebt!

  Groeten, Jeanien

 2. Beste,
  De versie New Amige “Frans en Italiaans” heb ik aangeschaft en met kennissen gespeeld. Het uitspeken vanuit het fonetisch schrift is een groot nadeel en niet meer van deze tijd. Na mijn pensionering heb ik voor blinden en slecht zienden een spelvorm ontwikkeld waarbij zij de computer met speelkaarten (via streepjescode erop) vraag/opdracht en antwoord/oplossing spellen kunnen spelen. Er zijn 115 spelen (taal en rekenen)gereed die op scholen getest worden. Hierbij zijn lessen Frans en Duits passend bij de schoolmethoden. Voor de lessen Duits en Italiaans voor New Amigo zijn ook voorbeeldlessen gemaakt. Het werk prima. Hierbij worden door Native Speakers de vragen gesteld en de antwoord gegeven. De goede taalvoorbeelden klinken dus steeds helder tijdens het spel. Dat maakt het leerproces veel efficiënter. Helaas lukt het mij niet om in contact te komen met de eigenaren van New Amigo. Met geringe kosten zou een moderne versie van het spel gemaakt kunnen worden. Op de scholen blijkt de aanpak van deze werkwijze zeer motiverend. De concentratie van de leerlingen wordt er geweldig door bevorderd.
  Ik zou zeer graag in contact komen met de eiegenaren van New Amigo.
  Heeft iemand een advies?
  Bas Cartigny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s