PPT Digitale leereenheden maken met eXe

Hierboven treft u de presentatie die ik zal gebruiken op de Good Practice Day in Leiden. Ik verzorg een workshop over het gebruik van het programma Exelearning, dat het mogelijk maakt om op een eenvoudige wijze digitaal lesmateriaal te ontwikkelen. Voordat ik mijn workshop geef volg ik zelf 2 workshops:

1. Langue cible = langue véhicule: C’est souhaitable de parler uniquement en français à partir des premiers cours, mais est-ce possible? Trop souvent on a recours à la langue maternelle, surtout quand on explique la grammaire. Dans cet atelier les profs de français vont prouver les uns aux autres qu’avec un peu de persévérence et des techniques théâtrales on peut surmonter toute barrière linguistique.

2. Une lettre vidéo uit de Feedsfactory: In het kader van enkele GrassRootsproject hebben Petra Niessen en Lodewijk de Groot aandacht besteed aan werkvormen ‘met ict’. Petra presenteert ‘Une lettre-vidéo’: leerlingen maken een dvd/cd-rapportage. In het Frans vertellen zij iets over zichzelf en iets over een interessant onderwerp. Verder werken ze een Frans gedicht uit en bereiden een chanson voor. Het resultaat presenteren ze in een workshop toneel. Lodewijk richt zich met zijn ‘Feedsfactory’ op de verspreiding van lesmateriaal, werkstukken die door docenten en leerlingen zijn gemaakt en presentaties die door hen zijn gegeven. De “Feedsfactory” lijkt op een educatieve uitgeverij in eigen beheer … ook producten van leerlingen kunnen daarin een plaats krijgen.

Een uitgebreider verslag van deze dag volgt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s