Poëzie in beweging bestaat 5 jaar

Op de site van Poëzie in beweging staan leuke opdrachten bij gedichten in verschillende talen, waaronder Frans.

Van het forum van Digischool:

Twee vrouwen en een poëziesite
In mei 2008 vieren wij het vijfjarig bestaan van onze website http://www.poezie-in-beweging.nl .

We plaatsten deze educatieve poëziesite in mei 2003 voor het eerst op het web en vielen tot onze verrassing en vreugde meteen dat jaar al in de prijzen (3x) bij Thinkquest, de jaarlijkse websitewedstrijd. Vijf jaar later trekt de website 180.000 unieke bezoekers per jaar, gemiddeld 500 unieke bezoekers per dag. Geen geringe prestatie voor een poëziesite!

Onze opzet is door middel van onderdelen als ‘spelen met gedichten’, ‘gedichten met opdrachten’ en ‘gedichten in beweging’ (letterlijk!) gedichten in Duits, Engels en Frans zo aantrekkelijk en laagdrempelig mogelijk aan te bieden en ze zo toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Bovendien bieden wij de aspirant dichter de mogelijkheid tot webpublicatie bij het zeer populaire onderdeel ‘Maak een eigen gedicht’ . Dit onderdeel bevat stappenplannen voor ruim dertig dichtvormen!

We willen de site in beweging blijven houden door de continue toevoer van nieuw materiaal: regelmatig verschijnt er een nieuw thema in het archief en voegen we een nieuw onderdeel toe, zoals laatst (onlangs) voor docenten het onderdeel “Lesplan”.

De site wordt vormgegeven en van inhoud voorzien door ons, Hadelinde van der Hoek (docente Duits) en Margreet Feenstra (docente Engels).

“Hadelinde van der Hoek en Margreet Feenstra zijn de kartrekkers van de met afstand beste site over poëzie voor leerlingen en docenten in het moderne vreemde talen onderwijs: Poëzie in beweging. Je leest het goed, “PIB” is dus ook een vakoverstijgende website, dus vind je gedichten in het Duits, Engels en Frans. “(Uit: E-POST Nr. 115-10.10.2007, nieuwsbrief van de community Duits, geschreven door Paul Goossen, redacteur vaklokaal Duits en community Duits)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s