UPC geeft haar klanten onjuiste informatie

Op de website van UPC staat het volgende bericht:

Vanaf 1 juli 2008 is de Franse zender TV5MONDE niet meer te zien op kanaal 809 bij digitale televisie van UPC. TV5MONDE geeft geen toestemming meer aan UPC voor doorgifte in het digitale tv-pakket. TV5MONDE is nog wel onderdeel van ons analoge standaardpakket radio en televisie in sommige gebieden. [Bron: UPC]

TV5MONDE wil haar kijkers graag laten weten dat deze informatie niet klopt.

UPC heeft besloten TV5MONDE uit het analoge pakket te halen in vijf regio’s. UPC was ervan op de hoogte dat als ze TV5MONDE uit het analoge pakket zou halen, ze een vergoeding moest betalen aan TV5MONDE voor digitale doorgifte. Het vragen van een vergoeding voor digitale doorgifte is heel normaal. Voor TV5MONDE is dit zelfs noodzakelijk om de extra bijkomende kosten te dekken, waaronder verschillende rechten en technische investeringen voor de ondertiteling. Dit bedrag is alleen kostendekkend en bedraagt € 0,03 per abonnee. UPC wilde ons niet tegemoet komen en heeft TV5MONDE toen uit het digitale pakket gehaald.

Er valt ons één ding te verwijten. En dat is dat wij in het verleden TV5MONDE in digitaal gratis aangeboden hebben, indien we analoog beschikbaar zijn. Dit hebben andere zenders veelal niet gedaan. Achteraf hebben we nu ook spijt dat we in de digitale omgeving nooit een vergoeding gevraagd hebben. UPC zet ons nu onder druk dat wij TV5MONDE om niet beschikbaar moeten stellen in digitaal.

De informatie die UPC verstrekt is dus onjuist, want als UPC ons in analoog had gehandhaafd, zoals zij dat altijd heeft gedaan, was er niets veranderd. Voor alle duidelijkheid: wij geven WEL toestemming voor digitaal. De vermelding op de website zou moeten zijn:

TV5MONDE geeft wel toestemming, maar UPC is niet bereid hier € 0,03 per abonnee per maand voor te betalen.

[Bron: TV5/nl: http://www.tv5.org/locaux/TV5_Nederland.378.0.html]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s