Nieuwe opdracht d'Accord: La Grande Guerre

Geachte docent,

Graag willen we uw aandacht vestigen op een nieuwe actuele opdracht bij D’accord!, die u in uw lessen in de tweede klas kunt gebruiken.

Op 11 november 2008 wordt voor de negentigste keer de wapenstilstand tussen Frankrijk en Duitsland herdacht. Deze Actu sluit aan bij de herdenking van La Grande Guerre. In twee teksten lezen de leerlingen de belangrijkste feiten over de Eerste Wereldoorlog: achtergrond, aanleiding, het verloop van de strijd in Frankrijk, de wapenstilstand. Zij krijgen ook een indruk van het belang van de herdenking van La Grande Guerre in het hedendaagse Frankrijk.

Met behulp van vragen en oefeningen wordt hun begrip van de teksten getoetst. Verdere oefeningen en opdrachten hebben o.a. betrekking op de Franse benamingen van Europese landen en hoofdsteden, werkwoorden met het voorvoegsel re-, zelfstandige naamwoorden in relatie tot werkwoorden.

We hopen dat u tijd en ruimte kunt vinden om met uw leerlingen in klas 2 met deze opdracht aan de slag te gaan. We wensen u een inspirerende en creatieve les toe!

Met vriendelijke groet,

Oscar Behrens
uitgever D’accord!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s