Nieuwe opdracht d'Accord: Kerstmis in Frankrijk

Na een lange tijd van afwezigheid toch maar weer eens een bericht. Ik heb het ontzettend druk gehad met extra lessen, nakijkwerk en het verzorgen van ELO cursussen aan docenten, maar nu heb ik toch weer even de tijd gevonden om een bericht te plaatsen. Ook de komende week zal weer erg druk worden, dus zal het aantal berichten ook weer wat beperkt blijven. 😉

Geachte docent,
Graag willen we uw aandacht vestigen op een nieuwe actuele opdracht bij D’accord!, die u in uw lessen in de onderbouw kunt gebruiken.

Kerstmis in Frankrijk, dat is het onderwerp van deze opdracht. De leerlingen lezen een tekst over het sturen van een brief aan de Kerstman en een korte tekst over het antwoord dat Franse kinderen op hun brief krijgen.
Met behulp van de vragen en opdrachten verrijken de leerlingen hun ‘kerstvocabulaire’ en leren ze een kerstkaart te schrijven in het Frans. Wat betreft grammatica komt aan de orde: werkwoorden en zelfstandige naamwoorden met dezelfde stam: décorer – la décoration.

We hopen dat u tijd en ruimte kunt vinden om met uw leerlingen in de onderbouw met deze opdracht aan de slag te gaan. We wensen u een inspirerende en creatieve les toe!

Met vriendelijke groet,

Oscar Behrens

uitgever D’accord!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s