YouTube filmpjes bekijken op je iPod in 5 stappen

Wanneer je filmpjes van YouTube downloadt en deze wilt importeren in iTunes gebeurt er niets. Dat komt omdat de filmpjes  de extensie .flv (flash formaat) dragen. Op eenvoudige wijze is het echter wel mogelijk om deze filmpjes te bekijken op je iPod (Touch).

Stap 1:
Download de Firefox add-on Greasemonkey. Greasemoneky is een add-on die je absoluut moet hebben. Hij stelt je namelijk in staat om webpagina’s helemaal aan te passen aan jouw wensen en eisen. Na de installatie dien je Firefox te herstarten. Rechtsonder in Firefox vind je een icoontje. Door er op te klikken kun je Greasemonkey aan en uit zetten. (Afbeelding 1)

(Afbeelding 1)

Stap 2: Op userscripts.org vind je zeer veel scripts die speciaal geschreven zijn om het gebruik van Firefox nog aangenamer te maken. Een van die scripts is ‘Download YouTube Videos as MP4‘. Klik aan de rechterkant op ‘Install’ om het script te installeren. Vervolgens verschijnt er een venster waar u nogmaals op ‘Install’ moet klikken. (Afbeelding 2)

(Afbeelding 2)

Stap 3:
Ga naar YouTube en kies een clip uit. Aan de rechterkant treft u een link aan met de tekst: ‘Download as MP4’. Klik hierop en sla het bestand op op uw bureaublad. (Afbeelding 3)

(Afbeelding 3)

Stap 4: Open iTunes, ga naar Films. (Afbeelding 4)

Stap 5: Via Bestand – Bestand aan bibliotheek toevoegen, voegt u het filmpje toe aan de bibliotheek. Vergeet niet iTunes te synchroniseren met uw iPod (Touch) / iPhone.

En voilà! U kunt het filmpje nu bekijken op uw iPod.

P.S. Als u over een internetverbinding beschikt kunt u wel filmpjes van YouTube bekijken op uw iPod Touch, maar zo kunt u ook offline filmpjes van YouTube bekijken.

Advertenties

One thought on “YouTube filmpjes bekijken op je iPod in 5 stappen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s