Bureaublad op afstand: Crossloop

In een eerder bericht heb ik LogMeIn al besproken, een programma waarmee u op eenvoudige wijze het bureaublad van iemand anders kunt overnemen. Onlangs las ik op site4school.net een interessant bericht over een andere applicatie die hetzelfde kan: Crossloop. Ik heb bij Crossloop een account aangemaakt en het programma gedownload en ik ben er zeer tevreden over. Ik heb het met mijn goede vriend Erwin de Vries (@vri) van het voicemailboard uitgetest en het werkt erg eenvoudig. Je moet een account aanmaken, het gratis programma Crossloop installeren, het programma opstarten, elkaar je code toesturen en tenslotte beiden op verbinden klikken. Je kunt de ander toestaan om alleen mee te kijken (handig als je alleen iets wil laten zien zoals bij een instructie), maar je kunt de ander ook je bureaublad laten overnemen. Dit kan handig zijn als je tegen bepaalde problemen aanloopt waar je zelf niet uitkomt en hulp van een ander goed kunt gebruiken. Ook in het blad Computer!Totaal is een artikel geschreven over dit programma.) Bij het testen van deze applicatie werd eveneens een eerder vastgesteld probleem opgelost. Daarover meer in een apart bericht.

Bekijk de onderstaande screencast om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden van Crossloop.

Advertenties

4 gedachten over “Bureaublad op afstand: Crossloop”

  1. Hallo, Antoine ik kan wel XP in ubuntu overnemen maar niet andersom dus ubuntu in XP weet je daar een oplossing voor.
    Het is een goed programma ik gebruik het ook met 3 comp. met xp erop en dat werkt perfect ook vrienden heb ik al dikwijls geholpen.
    Graag uw advies.

    mvg. Peter van Hoof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s