Hot Potatoes: dropdown menu maken met verschillende keuzemogelijkheden

In Hot Potatoes is het ook mogelijk een dropdown menu te maken met verschillende keuzemogelijkheden. Kijk hier voor een voorbeeld.

Hoe krijg je dit nu voor elkaar in Hot Potatoes? Ik ga er even voor het gemak vanuit dat je beschikt over Hot Potatoes versie 6.

Stap 1: Download het zipbestand onderaan deze pagina. (Source Files (zipped files)) Maak in de map  ‘C:Program FilesHotPotatoes6source’  een nieuwe map aan die je ‘jcloze_dropdown’ noemt en pak de bestanden die in het zip-bestand zitten uit naar deze nieuwe map.

Stap 2: Open JCloze en maak een gaten-oefening zoals je dat gewend bent, maar met één verschil: Bij ‘Alternatief juist antwoord’ vul je geen andere juiste antwoorden in, maar foute antwoorden. Klik tenslotte op ‘OK’. (Afbeelding 1)

(Afbeelding 1)

Stap 3: Druk tegelijkertijd op CTRL + ALT + SHIFT + S en zoek nu naar de map ‘jcloze_dropdown’ die je eerder hebt aangemaakt. Druk vervolgens op ‘OK’. (Afbeelding 2)

(Afbeelding 2)

Stap 4: Ga naar het configuratiebestand: (Opties – Uitvoer configureren) en ga dan naar het tabblad ‘Overig’. Vink aan ‘Voeg een woordenlijst toe aan de tekst’ en kies ‘Opslaan’. Tenslotte: ‘OK’. (Afbeelding 3)

(Afbeelding 3)

Stap 5: Exporteer tenslotte de oefening als webpagina. (Afbeelding 4)

(Afbeelding 4)

Let op: Om ervoor te zorgen dat je volgende keer weer een ‘normale’ Jcloze oefening hebt houd je: CTRL + ALT + SHIFT + T gelijktijdig in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s