Cursus 21eDingen

Via Bart van Luik kwam ik uit bij dit weblog. Hieronder volgt een korte beschrijving:

Cursus 21eDingen
Welkom bij 21eDingen, een blended-learning cursus van de SURFacademy over 21 web 2.0 dingen voor het Hoger Onderwijs. Deze cursus is een mengvorm van face-to-face-leren en online leren en is bedoeld voor ICTO-medewerkers en docenten van hoger onderwijsinstellingen.
SURFacademy is een project binnen het SURFnet-Kennisnet Innovatieprogramma.

Wat kan je verwachten van 21eDingen?
21eDingen bestaat uit (21) lessen over web 2.0 en SURFnet tools variërend van SURFmedia tot YouTube, van weblogs tot sms-stemmen en van wiki’s tot SURFgroepen. Belangrijkste doel is docenten kennis te laten maken met de toepassingsmogelijkheden van al deze hulpmiddelen in het onderwijs. Een goed gevulde digitale gereedschapskist helpt de docent zijn onderwijs te optimaliseren en te innoveren.

De cursisten communiceren met elkaar en met de cursusleiding via hun weblogs die ze opzetten als onderdeel van de cursus. De cursus zal in eerste instantie bestaan uit 21 lessen maar zal uitgebreid worden als blijkt dat daar vanuit het onderwijsveld behoefte aan is.

De inhoud van de cursus 21eDingen wordt gratis aangeboden aan het onderwijsveld: iedereen die geïnteresseerd is mag de cursus gebruiken en/of aanbieden binnen hun eigen onderwijsinstelling. Hoger onderwijsinstellingen die de cursus intern willen aanbieden kunnen hiervoor ondersteuning vragen bij SURFnet: om de cursus aan te passen aan eigen wensen, te hosten op een eigen domein en om de cursisten of eigen begeleiders van de cursus te ondersteunen.

Community
De lessen over de 21 eDingen worden gemaakt door professionals uit het Hoger Onderwijs. Met elkaar vormen ze een community in oprichten. Ben je geinteresseerd om ook mee te doen, neem dan contact op met SURFnet.

Al jaren verzorgt SURFnet met veel succes trainingen op het gebied van ICT-toepassingen. Alleen, maar ook in samenwerking met SURFfoundation. Denk bijvoorbeeld aan een workshop webconferencing of een masterclass digitaal toetsen. Al deze trainingen zijn sinds 2009 bekend onder de naam SURFacademy, het totale professionaliseringsaanbod vind je op www.surf.nl/surfacademy.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s