Bluetooth op computers zonder bluetooth

Misschien hebt u er van gehoord: Bluetooth. Zo nee, dan volgt nu de beschrijving zoals deze te vinden is op Wikipedia:

Bluetooth is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Dankzij Bluetooth kunnen bijvoorbeeld adresgegevens tussen mobiele telefoons worden uitgewisseld, kan snel vanaf een handheld computer worden geprint, of kan een mobiele telefoon worden uitgerust met een draadloze headset. De techniek is ontwikkeld door het Zweedse Ericsson. [Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bluetooth ]

Maar hoe krijgt u nu bluetooth geïnstalleerd op apparaten waar het niet standaard op zit? In dat geval kunt u een bluetooth dongle kopen. Tegenwoordig kunt u dongles kopen die zo klein zijn dat ze niet opvallen en dat u ze gewoon in uw computer of laptop kunt laten zitten. Dat ze zo klein zijn (niet groter dan een nagel) kunt u bijvoorbeeld hier zien en voor de prijs hoeft u het ook niet te laten. Zo worden meestal probleemloos herkend door zowel Windows als Linux.

U vraagt zich misschien af: Wat kan ik ermee? U kunt een heleboel randapparatuur draadloos bij uw computer of laptop gebruiken. Te denken valt aan: muizen, headsets, boxen etc. Dat bespaart u een hoop kabel-ellende.

Vraag: waarvoor gebruikt u Bluetooth?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s