Leren arrangeren en ontwikkelen van digitaal lesmateriaal

Vandaag kreeg ik via mijn Google Reader het bericht dat de module Leren arrangeren en ontwikkelen van digitaal leermateriaal, ontwikkeld door Kennisnet klaar is.

De module Leren arrangeren en ontwikkelen van digitaal leermateriaal  is bedoeld om opgenomen te worden in het programma van lerarenopleidingen. De module is onderdeel van het programma Stimuleren Gebruik Digitaal Leermateriaal, dat door Kennisnet wordt gefaciliteerd.

De module is gericht op leermateriaal dat een leraar voor zichzelf – ‘voor zijn eigen leereenheid’ – moet kunnen maken, alleen of in samenwerking met collega’s.

De module bestaat uit een stappenplan, waarmee studenten volgens zeven stappen te werk kunnen gaan. De module is geen kant en klaar product, maar een halfproduct dat opleiders zelf kunnen aanpassen, aanvullen en koppelen aan andere studieonderdelen, passend in de eigen opleiding.

Een tijdje terug ben ik door Kennisnet geïnterviewd en ook mijn bijdrage, Praktijkvoorbeeld 9: Frans in havo/vwo, vindt u terug op deze site. Lees ook de bijdragen van andere docenten. Ze zijn zeer nuttig.

[Bron: http://digitaalleermateriaal.kennisnet.nl/maken/modulevoorlerarenopleidingen ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s