Prey: bescherm je laptop tegen diefstal

In een eerder bericht heb ik reeds een Firefox add-on besproken, waarmee u uw gestolen laptop kunt achterhalen en waarmee u dat kunt vernietigen. In een ander bericht heb ik software (LocatePC) besproken waarmee u hetzelfde kunt bereiken. Nu wil ik graag uw aandacht voor een opensource programma vragen dat u op elk besturingssysteem kunt gebruiken: Prey. U kunt tot 3 computers of laptops toevoegen.

Stap 1: Ga naar: http://preyproject.com/

Stap 2: Maak eerst een account aan, door rechtsboven op ‘Sign up’ te klikken.

Stap 3: Wanneer u een account heeft aangemaakt dan kunt u een apparaat toevoegen, door onderaan op ‘Add new device’ te klikken. (Afbeelding 1)

(Afbeelding 1)

Stap 3: Ga naar http://preyproject.com en download Prey door aan de rechterkant op de download-knop te klikken. Installeer het programma.

Stap 4: Bij de installatie verschijnt op een gegeven moment het onderstaande scherm. Vul de API Key in de Device Key in. (U vindt deze dus terug in uw Prey-account) Klik tenslotte op ‘Apply’. (Afbeelding 2)

(Afbeelding 2)

Wanneer uw laptop of desktop gestolen is, dan gaat u naar het Configuratiescherm van uw Prey-account en klikt u bij Missing?  op de knop om Prey te activeren. U kunt zelfs een foto maken van uw laptop dief.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s