Alternatief Windows Movie Maker

Gisteren berichtte ik dat u Windows Movie Maker kunt gebruiken om screencasts samen te stellen. Vandaag ontving ik een e-mail van Albert Breeuwsma (waarvoor hartelijk dank) dat daar nog wel wat haken en ogen aanzitten. Ook handig van deze versie is dat hij draagbaar is en dat je hem dus op een USB-stick kunt meenemen. Lees zijn bijdrage en doe er uw voordeel mee:

Hallo Antoine,

De officiële versie van moviemaker onder windows 7 is apart te downloaden zoals je schrijft bij je post van 17 maart, maar je krijgt er nog eens een hoop extra ‘rommel’ van de LIVE-producten bij. Bovendien is deze versie sterk uitgekleed ten opzichte van de vorige versie die je kende van Windows XP, servicepack 2 die bij mij erg goed werkte.

Dat kan er toe leiden dat je sommige filmpjes niet meer kan importeren of dat bepaalde opties niet meer beschikbaar zijn.

Er is echter nog een ander gratis alternatief. Er bestaat een niet-officiële portable versie van Windows MovieMaker, ik heb hem geprobeerd en goed bevonden. Je kunt hem vinden op: http://sites.google.com/site/devrexster/mmk

Het betreft een gecomprimeerde map. Je kunt zelf even een snelkoppeling maken op je bureaublad en het geheel plaatsen in een map op je harde
schijf, dan wel op je USB-stick. Deze versie is wel Engelstalig, maar dat mag geen probleem zijn. Er zitten ook nog een paar leuke extra effecten en overgangen bij ten opzichte van de officiële versie.

mvg,

Albert Breeuwsma

Advertenties

3 gedachten over “Alternatief Windows Movie Maker”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s