Wat? Zarb

Wilt u wel eens extra oefeningen maken bij een tekst of bij een chanson? In dat geval is Zarb een handig hulpmiddel. Wat is Zarb? (De naam is samengesteld uit letters van de achternaam van de maker: Hans Zybura)

Door het toepassen van macro-technologie in Zarb  staan u inmiddels 70 extra functies in Word ter beschikking om teksten mee te manipuleren. Per functie heeft u bovendien de keuze uit diverse intelligente varianten. U selecteert een tekst in een tekstfile (bijvoorbeeld een tekst uit uw methode) of u haalt een actuele tekst van internet. Vervolgens kiest u de gewenste Zarb functie, krijgt een aantal keuzen of varianten voorgelegd en genereert letterlijk met enkele drukken op uw toetsenbordknoppen de mooiste oefeningen, desgewenst met leerhulp en/of een correctiemodel erbij!

Zarb is zo ‘slim’ dat het programma bovendien voor Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Pools, Latijn en Spaans woordsoorten herkent en kan vervangen in teksten door een ‘tekstgat’. Ook herkent Zarb onregelmatige werkwoorden in Engels, Duits en Nederlands.

Met Zarb 4.1 NL bewerkt u overigens elke Europese taal van uw keuze. Een automatisch installatieprogramma en een uitgebreide handleiding met de beschrijving van alle individuele functies en varianten maken het programma compleet.

Meer informatie over Zarb kunt u hier vinden.

Ik raad u in ieder geval aan de demo te downloaden en deze eens uit te proberen. Deze kunt u namelijk 30 dagen kosteloos gebruiken. Wanneer u het programma nog nooit gebruikt heeft kunt u hier de handleiding downloaden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s