Uitzendingen van 7 jours sur la planète automatisch binnenhalen

Elke zaterdag worden op de website van TV5 drie nieuwe reportages geplaatst die onderdeel uitmaken van 7 Jours sur la Planète. Deze zijn niet ondertiteld. Ondertitelde reportages dient u op te nemen van de televisie. Op de site kun je als docent fiches pédogogiques downloaden voor 3 niveaus: A2, B1 en B2. Er is een versie “Enseignants” en een versie “Apprenants”. Bovendien kun je er van elke reportage de transcriptie vinden en een korte samenvatting. Het mooie is verder dat er ook per niveau (A2, B1 en B2) verschillende online oefeningen zijn. Ook kunnen leerlingen hier de transcriptie bekijken en een samenvatting. Het mooie van de transcriptie is dat leerlingen kunnen dubbelklikken op een woord en dat dan de vertaling in het Nederlands verschijnt. Dit woordenboek kun je overigens op elke pagina raadplegen waat staat “définitions & traductions?”. (Afbeelding 1)

(Afbeelding 1)

Hoe kunt u nu zorgen dat nieuwe reportages automatisch worden binnengehaald op uw computer?

1) Installeer iTunes. (In veel gevallen zult u dat programma al op uw computer hebben staan, om bepaalde geluidsbestanden af te spelen.)

2) Kopieer de onderstaande link:

http://feeds.feedburner.com/7JoursSurLaPlaneteVideos

3) Open iTunes en klik op “Geavanceerd”. Plak vervolgens de link in het venster dat verschijnt en klik op “OK”. (Afbeelding 2)

(Afbeelding 2)

Vanaf nu worden de vodcasts automatisch binnengehaald en hoeft u zich hierover geen zorgen te maken.

Tip: download de fiches pédagogiques van de uitzendingen die u wilt gebruiken. Na 2 weken verdwijnen deze namelijk en worden er nieuwe uitzendingen geplaatst. Maak ook een kopie van de transcriptie, want die verdwijnt ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s