Glympse: deel je locatie met wie je wilt

Vandaag kwam ik een aardig bericht tegen over een applicatie  die zowel beschikbaar is voor iOS, Android en Windows Mobile, namelijk Glympse. Met deze applicatie kun je aan degenen aan wie jij dat wilt laten zien, laten zien waar je je op een bepaald moment bevindt. Dit kan handig zijn als je onderweg bent naar een afspraak en dat men precies kan zien waar je je bevindt. Wanneer je een eindlocatie aangeeft wordt ook weergegeven hoe laat je aankomt. Je stuurt een Glympse naar iemand uit je contactpersonen en deze ontvangt dan een link naar Google Maps, waarop deze persoon precies kan zien waar je bent. Men kan je volgen via een mobiele telefoon, of via het internet. Het mooie is dat je ook een eindtijd kunt instellen. Na deze eindtijd kan men dus niets meer zien. Bekijk het onderstaande filmpje voor een nadere uitleg.

What is Glympse?

Voor Android kun je Glympse downloaden door de onderstaande QR-code te scannen.

Advertenties

One thought on “Glympse: deel je locatie met wie je wilt”

  1. Handige applicatie. Moet ik eens op de fiets uitproberen.
    Het werkt inderdaad heel eenvoudig, al moest ik bij het versturen via mail op zoek naar het mailtje, dat was bij de ongewenste mail in Outlook terecht gekomen. De andere partij heeft alleen een browser nodig om de link te bekijken en na de ingestelde tijd werkt die inderdaad niet meer.
    Dat laatste lijkt me niet altijd heel handig, je moet dan dus wel goed gokken. Denk je 20 minuten nodig te hebben en stel je dat in, dan ben je na 20 minuten ook niet meer te volgen. Voor een hele schooldag is het niet voldoende omdat 4 uur het maximum is.

    Ik vraag me daarnaast af waar ze de dienst mee gaan betalen. Het is nu (nog?) gratis en zonder advertenties. Maar iets moet er geld gaan opleveren anders is het natuurlijk geen blijvertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s