Verslag OMO-ELO dag in Tilburg

Afgelopen donderdag, 4 november vond in Tilburg op 2College de OMO-ELO dag plaats. Vanwege allerlei andere schoolse zaken, ben ik vandaag pas toegekomen aan een verslag. De OMO-ELO dag had als titel: “Wij doen het digitaal, jij ook?” Het was inmiddels al weer de vierde keer dat deze dag georganiseerd werd en hij is mede door de inzet van Antonie van der Staak tot stand gekomen. Na een welkomstwoord door Tomas Oudejans, een toespraak door Pieter Hendrikse (die overigens op Twitter te vinden is onder de naam: @pieterhendrikse ), kwam Toine Maes van Kennisnet aan het woord. Hij kon helaas niet live aanwezig zijn dus door middel van een videoboodschap kwam hij tot ons. De video die we te zien krijgen is te vinden op het weblog van Willem Karssenberg (@trendmatcher) Na afloop van de video was er de mogelijkheid om over hetgeen Toine Maes besproken had in discussie te gaan met  Paul Vermeulen. Voor de eerste keer werd ook Twitter gebruikt om de interactie met het publiek te vergroten. De hashtag die daarvoor gebruikt werd is: #omoelodag U kunt de reacties dan ook hier bekijken. Voor mij was het wel even wennen: twitteren en luisteren. Conclusie: ik ben geen multitasker 😉

Ik heb een drietal workshops bijgewoond:

Workshop 1: De Magister ELO, wat kan er allemaal?

Wat elke docent kan overkomen, overkwam ook de presentatoren van deze bijdrage: het wachtwoord van de draadloze internetverbinding was verkeerd ingevoerd en daardoor moest er een tweede laptop bijgehaald worden. Vooral de administratieve zaken binnen Magister kwamen aan bod. Wat ik een beetje miste was het concrete gebruik van Magister in de les. Hoe kun je een SCORM pakket importeren, hoe worden resultaten weergegeven, hoe ziet het eruit? Dit ontbrak en maakte het in mijn ogen niet concreet genoeg.

Workshop 2: Silverpoint 4

De tweede workshop werd verzorgd door Vivian Clement. De inleiding was erg kort (daar hou ik wel van ;-)) en we konden meteen aan de slag met de nieuwe versie van Silverlight in N@TSCHOOL via een demo-account. Het mooie van Silverpoint is dat het geen HTML kennis vereist en dat je niets hoeft te importeren in N@TSCHOOL.  Het ziet er verder mooi uit omdat het via een sjabloon gemaakt wordt. Aangeraden werd wel om het in de materialenbank te maken, om er zovel mogelijk mee te kunnen doen. Het werkt allemaal erg intuïtief en veelal via drag-and-drop. Wat verder erg aardig is dat je allerlei web 2.0 elementen kunt toevoegen, zoals bijvoorbeeld RSS feeds, zodat je altijd ‘up-to-date’ nieuws kunt toevoegen. Ook het toevoegen van video, maar ook vragen is in de nieuwste versie mogelijk. Ik had nog niet echt uitgebreid naar Silverpoint gekeken, maar het is zeker interessant om dat wel te doen. Je hebt overigens Silverlight nodig om gebruik te kunnen maken van Silverpoint.

Workshop 3: Digitaal lesgeven

Deze workshop werd gegeven door Marieke Simons van It’s learning. Ik heb op zich niet zo veel nieuws gehoord, maar er waren wel een aantal interessante punten die werden aangehaald. Het eerste punt wat me wel aansprak was het inbouwen van een RSS feed. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat er steeds nieuwe content in je ELO komt. Een ander interessant punt vond ik het volgende: Waarvoor moet je nu kiezen als je het ICT gebruik wil vergroten binnen je school: Iedere docent een digibord (of een computer met beamer) of je school volbouwen met computerruimtes. De presentatrice koos voor de eerste optie en ik vond dat op zich wel aardig, omdat je dan elke les de wereld in de klas kunt brengen.

Na de workshops vond voor het eerst een loterij plaats waar allerlei leuke prijzen te winnen waren, zoals een USB-stick, een iPod Touch, een iPad en een netbook. De gelukkige winnaar van de iPod Touch was onze eigen systeembeheerder, Theo van der Putten.

Het was in ieder geval leuk om een aantal mensen die je wel regelmatig op Twitter spreekt ook eens in het ‘echte’ leven te ontmoeten.

Advertenties

2 gedachten over “Verslag OMO-ELO dag in Tilburg”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s