DROPitTOme als alternatief voor drop.io

In een eerder bericht heb ik aandacht geschonken het feit dat drop.io ophoudt in deze vorm te bestaan en dat het is overgenomen door Facebook. In een ander bericht heb ik laten zien dat je drop.io ook heel handig kunt gebruiken om leerlingen op een eenvoudige wijze bestanden te laten uploaden. Gelukkig is er nu een alternatief in de vorm DROPitTOme. Er wordt een koppeling gemaakt tussen Dropbox en DROPitTOme, waarbij er een link wordt gemaakt die in combinatie met een wachtwoord het zelfde kan doen als drop.io, namelijk het uploaden van bestanden. Bekijk het onderstaande filmpje hoe u Dropbox en DROPitTOme koppelt. Heeft u nog geen Dropbox, download Dropbox dan via deze link. U krijgt dan 250 MB extra ruimte. Wanneer er een nieuw bestand is geüpload, dan krijgt u automatisch een mailtje, dus u hoeft niet telkens uw map in Dropbox te controleren op nieuwe uploads.

Getting started with DROPitTOme

[Bron: http://www.freetech4teachers.com/2010/11/try-dropittome-to-collect-assignments.html ]

Advertenties

2 gedachten over “DROPitTOme als alternatief voor drop.io”

  1. Dag Antoinne,

    Ook ik ben al lange tijd een fervent gebruiker van dropbox, maar gebruik de laatste tijd steeds vaker skydrive én adrive.com (beide gratis).
    Skydive [25GB met max 50Mb] is ideaal voor wat Office gepeupel, zeker sinds ze ook de webapps ter beschikking stellen. En erg handig dat je, na wat “acties”, vanuit de verkenner kunt slepen. Nadeel vind ik dat het uploaden traag is, zeker bij wat grotere bestanden.
    Voor grote bestanden (back-ups van data of drivers) gebruik ik tegenwoordig adrive.com [lite-versie is gratis: 50GB met max 2Gb!!] . Uploaden gaat erg snel, wel vind ik het aantal handelingen die je moet verrichten om te uploaden wat groot voor dagelijks gebruik, maar voor veel, of grote, bestanden is het perfect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s