Brieven nakijken met Screenr

Dit jaar ben ik in havo 5 weer begonnen met het op een iets andere manier van het nakijken van brieven. Ik laat de leerlingen hun brief inleveren via de inleveropdracht in N@TSCHOOL. Vervolgens markeer ik in WORD met de gele opmaakstift de fouten en ik maak hierna een screencast. Voorheen deed ik dat met Tipcam, maar omdat dat programma is op te houden te bestaan en omdat het niet meer mogelijk is filmpjes te uploaden naar YouTube heb ik een ander alternatief gekozen, namelijk Screenr. Hiermee kun je zonder software te installeren een screencast maken van je scherm, waarna je deze kunt uploaden naar Screenr en eventueel naar YouTube. Ik heb niet voor de laatste optie gekozen, omdat dat weer een extra handeling vereist en daarmee dus meer tijd. Op de site van Screenr vind je ook een bookmarklet zodat je meteen met een screencast kunt beginnen. Ik geef de brieven terug aan de leerlingen (op papier, dat werkt toch het fijnste heb ik gemerkt), waarna ze de brieven met behulp van de tips in de screencast moeten verbeteren. Het mooio van Screenr is dat het ook in HD kan worden weergegeven, iets wat de kwaliteit duidelijk ten goede komt. bekijk hieronder een voorbeeld van zo’n nagekeken brief.

Tip: Let erop dat de adresgegevens van de leerling niet in beeld komen in verband met de privacy.

Eén gedachte over “Brieven nakijken met Screenr”

 1. Hallo meneer,
  is het mogelijk als u mijn brief kan nakijken het is super belangrijk en ik zag dat u goed bent in brieven nakijken het gaat om grammaticale fouten.
  Alvast bedankt

  Betreft: Sollicitatie als functie oproepkracht- vakantiekracht
  Geachte heer/ mevrouw,
  Regelmatig kijk ik op uw site naar de vacatures en ben ik benieuwd of er een plekje vrij is voor een oproepkracht (weekendmedewerker, vakantiekracht). Speciaal om hier te werken heb ik een opleiding gevolgd naast mijn vwo studie. Nu ik mijn opleiding heb afgerond heb ik besloten om te solliciteren als functie: oproepkracht (weekendmedewerker, vakantiekracht)in jullie winkel en dan verder ontwikkelen tot expert.
  ICI Paris spreekt mij erg aan vanwege de goede sfeer, de klantvriendelijkheid en met name de professionele uitstraling van het personeel in de winkel. Als kinds af aan heb ik altijd van make up, parfum en een verzorgde uitstraling gehouden. Om speciaal hier te kunnen werken heb ik naast mijn studie op de middelbare school op het vwo een opleiding schoonheidsverzorging gedaan, om mezelf te verdiepen in het vak. Ik ben naar vele visagie, merken workshops gegaan, die door parfumerieën werden georganiseerd, om zo meer te leren over de bepaalde merken en kennis te krijgen van de verschillende merken. Eerder heb ik in mijn moeders kledingwinkel Ray- Han gewerkt en heb daar ervaring opgedaan als functie caissière. Ook heb ik een volledige dag een korte cursus hand en nagel verzorging gekregen van een schoonheidsspecialiste, wat overigens super leerzaam was en van pas kwam, omdat ik zelf op verschillende gelegenheden me aanbied als hand en nagelstyling.
  Gezien mijn opleiding denk ik dat ik geschikt ben voor de functie als oproepkracht. De onderdelen die tijdens deze studie aan bod kwamen, sluiten sterk aan bij de vaardigheden die worden gevraagd voor deze functie. Zelf beschik ik over prima commerciële vaardigheden. Ik kan goed met klanten omgaan en heb veel geduld. Ik ben ook erg zelfstandig tijdens het werken en natuurlijk ken ik het proces van het geld wisselen goed. Doordat ik op school voorzitter van de raad van leerlingen ben en in de medezeggenschapsraad van onze school zit, kan ik goed onder stress werken en ook leiding geven, maar ook georganiseerd werken. En niet te vergeten houd ik van een goed verzorgde uitstraling en omgeving .
  De functie zie ik als een ideale stap in mijn carrière. In de functie als oproepkracht/ weekendmedewerker/vakantiekracht verwacht ik mij verder te kunnen ontwikkelen als professional.
  Van het bedrijf vraag ik geen reiskostenvergoeding, omdat ik dit met alle plezier doe en dit mijn passie is. Het allerbelangrijkste voor mij is dat ik aangenomen kan worden. Verder wil ik vertellen dat ik alle vakanties thuis ben en geen nevenfuncties heb naast school, dus ik ben alle vakanties beschikbaar om te werken. Deze gehele vakantie ook.
  Als iemand van 17 jaar is de kans dat die aangenomen wordt bij een parfumerie meestal klein, maar als je de kans niet krijgt om eens beginnen te werken dan kom je nooit verder. Je moet ergens je carrière mee beginnen en verbreiden, en ik zou dat heel graag hier bij ICI Paris willen beginnen en uitbreiden.
  Ik hoop dat u mij na het lezen van deze brief uitnodigt voor een nadere kennismaking.
  Met vriendelijke groeten,
  Parnian Popal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s