Handige tip voor docenten met een digibord of beamer: Caffeine


Ik denk dat de volgende situatie wel herkenbaar is: u maakt gebruik van uw beamer of digibord en wanneer het even niet actief is geweest, moet u weer met uw muis bewegen, of erger: u moet weer inloggen, omdat de schermbeveiliging dit vraagt. U kunt dit voorkomen door een leerling met de muis te laten bewegen, maar er zijn betere manieren. Denk ook bijvoorbeeld aan het afnemen van een kijktoets, waarbij het scherm op ‘lock’ springt als u niet tussendoor met uw muis beweegt. U moet de vraag weer terugspoelen en dat leidt tot allerlei frustraties.

Gelukkig is er een handig programma waarmee u ervoor kunt zorgen dat dat niet gebeurt, namelijk Caffeine. (Onderaan de pagina kunt u het downloaden) Het programma is beschikbaar voor Windows en voor de Mac. Het geeft de computer om de minuut een signaaltje waardoor de computer denkt dat u actief bent. Op het weblog “Een manier om …” wordt meer verteld over dit handige programma. Bedankt Patrick (@mackaaij) voor de tip.

Wat mooi is aan Caffeine is dat het een apart zip-bestand is, en dat het na uitpakken direct werkt, waardoor u uw systeembeheerder niet hoeft te vragen het te installeren. Na installatie vind u rechts onderin een icoontje van een koffiepot en weet u dat Caffeine actie is. (Afbeelding 1)

(Afbeelding 1)

[Bron: http://www.eenmanierom.nl/ongewenst-activeren-van-slaapstand-en-schermbeveiliging-voorkomen-met-caffeine-voor-windows-of-mac/]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s