Grote bestanden ontvangen: gebruik AirDropper

Wanneer u grote bestanden wilt versturen of ontvangen (bijvoorbeeld per email), dan zijn er allerlei mogelijkheden. Tot voor kort kon dat bijvoorbeeld via drop.io, maar helaas bestaat deze dienst niet meer. Wanneer u Dropbox heeft kunt u heel eenvoudig bestanden ontvangen in uw Dropbox via AirDroppper.

  • Stap 1: U gaat naar AirDropper en u koppelt AirDropper aan uw Dropbox account. (U heeft standaard 2 GB aan ruimte. Ik heb twee berichten geschreven over het vergroten van uw Dropbox, namelijk door het gebruik van referrals en door uw Dropbox account te koppelen aan een aantal diensten, namelijk Twitter en Facebook.)
  • Stap 2: U zendt een verzoek om een bepaald bestand aan bepaalde personen. (maximaal 10 email adressen)
  • Stap 3: De personen ontvangen een email met een link die ze aan moeten klikken (deze kwam bij mij wel in mijn SPAM folder terecht, dus het is verstandig om Airdropper toe tevoegen aan de adresseenlijst)
  • Stap 4: De ontvanger uploadt het bestand (of meerdere betanden (houd CTRL ingedrukt)) en jij ontvangt ze in de AirDropper map in je Dropbox account. Je krijgt een mailtje als de bestanden zijn geüpload.

Het mooie van Airdropper is dat de ander niet per se een Dropbox account nodig heeft. Ook mooi is dat het uploaden van meerdere bestanden ondersteund wordt. Op dit moment is de maximale upload mogelijkheid 75 MB, maar er wordt gewerkt aan 100 MB en daarmee komt het op gelijke hoogte met drop.io dat eveneens 100 MB ondersteunde. De bestanden worden via een beveiligde verbinding (SSL) verstuurd. Helaas kunnen maar 10 personen uploaden naar één link, dus daarmee is het denk ik minder geschikt voor in klasseverband te gebruiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s