Digibordtip: de fruitmachine

Op de OMO-ELO dag in Tilburg, waarvan u hier een verslag vindt, werd voor het eerst een loterij gehouden. Er werden allerlei leuke prijzen verloot, maar ook leuk was de manier waarop. Er werd namelijk gebruik gemaakt van een digitale fruitmachine om de prijzen te verloten. Het mooie van de fruitmachine is dat u Excel-lijsten kunt importeren. Er wordt een tweetal suggesties gegeven:

  • Voer de namen van de leerlingen in en genereer een naam om willekeurig de beurten in de klas te verspreiden.
  • Overhoor woordjes: voer een lijst met woorden in. Eén leerling zit met zijn rug naar het digibord en de ander leest het woord voor. Wanneer een woord verschijnt heeft de leerling die het woord niet kan zien 30 seconden om het woord te raden. Op Classtools.net vind je nog een aantal andere tools die je gratis mag gebruiken voor niet commercieel gebruik. Met dank aan Antonie van der Staak voor de tip.

4 gedachten over “Digibordtip: de fruitmachine”

  1. Ik gebruik de fruitmachine al ongeveer een jaar in de les en de leerlingen zijn nog steeds erg enthousiast. ”Overhoort u vandaag met de fruitmachine?” vragen ze al bij binnenkomst. Ook de typewriter is erg populair bij mijn leerlingen. Zo is overhoren echt leuk! Niet vergeten om wel het geluid aan te zetten want juist het applaus doet het erg goed! Succes gegarandeerd!

  2. Ik ben niet bepaald een digibeet maar van de fruitmachine + type machine heb ik met plezier kennis genomen. Mijn vraag is nu: kun je een gemaakt bestand opslaan. Wanneer je bijv. eenmaal een klas met namen hebt ingevoerd dat die een volgende keer weer oproepbaar is. Ik kan deze mogelijkheid niet vinden. Alvast heel hartelijk dank !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s