Audioboo: laat leerlingen de uitspraak oefenen

Via een tweet van Willem Karssenberg (@trendmatcher)  werd ik geattendeerd op het bestaan van Audioboo, een site waar je een audio bericht kunt achterlaten. Je moet je wel even aanmelden. Dit kan overigens ook met je Twitter account. Je kunt deze site bijvoorbeeld gebruiken om leerlingen de uitspraak te laten oefenen. Je kunt je ook op de Audiobook van iemand abonneren via iTunes. Dat lijkt me een handige manier om audiobestanden van je leerlingen snel te verzamelen. Er is ook een app voor de Android en voor de iPhone, zodat leerlingen ook via hun mobiel kunnen oefenen. Bekijk hieronder een video over het gebruik van Audioboo.

Intro to Audioboo from Mark Rock on Vimeo.

P.S. Een andere site waarmee je geluid kunt opnemen is Vocaroo. Het voordeel van deze site is dat je direct je bericht kunt inspreken en het vervolgens kunt verzenden. 

Advertenties

One thought on “Audioboo: laat leerlingen de uitspraak oefenen”

  1. Ik gebruik voor spreekvaardigheid in een cursus Italiaans Blended Learning de tool Voxopop: http://www.voxopop.com , waarmee je rechtstreeks audioberichten kunt inspreken in een online discussieforum. Je moet je wel op de site registreren en je hebt Java nodig op je PC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s