Het boek van de toekomst?: Our Choice

Het ebook is aan een opmars bezig. Niemand kan ontkennen dat Apple dit heeft bevorderd met de introductie van de iPad. Het ebook is echter ook in ontwikkeling. Zo heeft Al Gore onlangs een iPhone app gelanceerd in de vorm van zijn laatste boek: ‘Our Choice’ dat een vervolg is op ‘An Inconvenient Truth’. Bekijk hieronder in de TED-talk van Mike Matas hoe dat eruit ziet. Indrukwekkend.

Mike Matas: A next-generation digital book

Advertenties

4 gedachten over “Het boek van de toekomst?: Our Choice”

  1. Inderdaad, wauw! Hiermee zou ik interactief lesmateriaal willen ontwikkelen! En ze gaan dus voor de uitgevers een model maken, zoals hij aan het einde van het filmpje zegt. Super!!! En nu maar hopen dat het betaalbaar is…

    Overigens is een e-book nog weer iets anders dan een e-reader en het voordeel van een e-reader is, dat deze e-ink heeft en geen verlichting in het scherm, waardoor je zelfs goed kunt lezen in het felle zonlicht! Heb jij ervaring met een e-reader, Antoine? Ik zou zo graag Franse literatuur lezen en de boeken meteen prettig voorgelezen krijgen en als ik een onbekend woord tegenkom, dan tik ik het aan met mijn vinger en de vertaling popt omhoog. Maar dit valt eigenlijk allemaal in het niet bij dat e-book! Daarvan slaat mijn fantasie op hol!

    1. @Alike

      Ja ik heb zelf ook een ereader en een tablet. Persoonlijk vind ik de ereader fijner lezen en hij is ook een stuk zuiniger met energie dan mijn Android tablet. Het voordeel van mijn tablet vind ik dan weer dat je notities kunt maken en dingen kunt opzoeken op internet. Het programma dat ik gebruik op mijn Android tablet om mijn ebooks te lezen ondersteunt ook text-to-speech, maar helaas alleen nog maar in het Engels. Misschien dat dat in de toekomst nog verandert.

  2. Ja, je ontkomt er niet aan om twee aparte ”apparaten” te hebben, zoals ze nu nog zijn. Ik had op Talendocenten een oproep gedaan welke e-reader men gebruikte en waarom, maar het bleef heel stil… Het schijnt dat er in augustus een nieuwe Sony uitkomt; die vorige kwam goed uit te test van de Consumentenbond, maar die was in de winkel waar ik was al niet meer leverbaar. Er zijn ook wel e-readers waarop je notities kunt schrijven. Ja, dat text-to-speech schijnt ook nog erg mechanisch te zijn; nu moet je je nog voor laten lezen door een luisterboek, maar dat wordt al met al wel duur, want die digitale boeken zijn niet erg veel goedkoper dan de papieren versies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s