2 handige Thunderbird addons die u misschien nog niet kent

   

Gmail is natuurlijk geweldig, maar persoonlijk vind ik een mail programma fijner om mail te lezen en te beantwoorden. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar Thunderbird. De combinatie van je Gmail account en Thunderbird is helemaal geweldig. Ik wil u graag wijzen op 2 addons waarmee u het uzelf gemakkelijker kunt maken om Gmail te gebruiken binnen Thunderbird:

1) Google Contacts: Daarmee synchroniseert u uw contactpersonen in Thunderbird met die van je Gmail account. Na installatie verschijnt er in Thunderbird een knop ‘Vernieuw’ met een icoontje van een adresboek in combinatie met het Gmail logo. Op deze manier kunt u direct uw contacten synchroniseren.

2) G-Hub Lite: Hiermee kunt u uw Google Agenda openen binnen Thunderbird. Er wordt een nieuwe tab geopend met uw Google Agenda. Het mooie van G-Hub Lite is dat u er ook ander Google Apps mee kunt openen zoals Googlr Voice, Google Reader etc.

De installatie van de addons gaat heel eenvoudig:

1) Klik in Thunderbird op – Extra – Addons  en zoek naar de beide addons.

2) Bij G-Hub Lite kunt u de verschillende apps weergeven door op de wekbalk met ede icoontjes te gaan staan, rechtermuisknop en te kiezen voor  – Aanpassen. Je kunt nu de gewenste toepassingen op de wekbalk plaatsen. Ze worden telkens in een nieuwe tab geopend.

[Bron: http://fullcirclemagazine.org/issue-49/ ]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s