Socrative: stemmen in de klas


Op het weblog van Margreet van den Berg las ik het bericht over Socrative, een gratis tool waarmee je leerlingen kunt laten stemmen. Het is een minder uitgebreide tool dan bijvoorbeeld Shakespeak (je kunt leerlingen namelijk alleen maar via het internet laten stemmen en niet via SMS of via twitter), maar wel erg interessant, omdat je tot 50 deelnemers kunt mee laten doen en omdat de tool helemaal gratis is. Wat verder mooi is aan deze tool, is dat je niets hoeft te installeren en dat je hem op elke computer met een internetverbinding kunt gebruiken. Ook met de opkomst van de smartphone is dit in mijn ogen een tool om in de gaten te houden. Ook op scholen met laptopklassen, of met een draadloos netwerk dat ook voor leerlingen beschikbaar is, is dit een interessant middel om leerlingen bij de les te betrekken. Voor een overzicht van alle functionaliteiten verwijs ik graag naar het weblog van Margreet van den Berg. Bekijk daar ook de video van Willem Karssenberg (@trendmatcher)  over het gebruik van deze tool.

2 gedachten over “Socrative: stemmen in de klas”

 1. Leuk dat je zo enthousiast bent over Socrative,

  Van nederlandse bodem / makelij is er ook zo’n soort system, en ook gratis, en geen beperking van 50 ‘studenten’ – klik en klaar, alle (HTML5) browsers (iPhone, Android, Blackberry met Chrome browser).

  Het heet: YEL – Your Emotion Live, en kan zowel in de klas, bij beurzen / presentaties gebruikt worden, maar ook een social TV / chat functie, zodat je met je vrienden/vriendinnen live de (TV) emoties kan volgen.
  De poll / closed question is niet de hoofdmoot van deze tool, eerder de live feedback, een soort applausmeter vanuit de zaal.

  Twitter is geintegreerd, handig toch?

  Ben benieuwd naar je reactie.

  Groet
  Vincent van Witteloostuyn
  YEL – Your Emotion Live
  Founder

  http://www.yel.me
  http://www.yelresearch.com
  @yeltv op twitter
  Breda – The Netherlands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s