Hogeschool De Kempel in Helmond biedt specifiek vak video’s maken Khan Academie aan

Vanaf dit schooljaar kunnen studenten van Hogeschool De Kempel in Helmond ervoor kiezen om uitleg-video’s te maken voor het e-learning platform Khan Academie.

Met het vak ICT & Media kunnen de studenten van de lerarenopleiding punten verdienen door zelf uitleg-video’s te maken bij al bestaande oefeningen van Khan Academie. In eerste instantie zullen zij zich richten op rekenen en taal voor het basisonderwijs. De studenten zullen tijdens het maken van video’s experimenteren met verschillende technieken om de video’s te maken. De gemaakte video’s worden intern door docenten van De Kempel beoordeeld en later in de praktijk door leerlingen gebruikt.

Het doel van het vak is om de studenten kennis te laten maken met het inzetten van video’s in het onderwijs. E-learning begint een steeds belangrijkere rol te spelen in het het onderwijs en kan effectief gecombineerd worden met klassikaal onderwijs. Het is daarom van belang dat de nieuwe generatie docenten al vroeg gebruikt leert maken van video techniek. Vandaar dat Khan Academie en De Kempel een samenwerking zijn aangegaan. Khan Academie is een online platform met als doel gratis online onderwijs voor iedereen mogelijk te maken. Het dient niet als vervanging van het huidige klassikale onderwijs, maar ter ondersteuning hiervan. Leerlingen kunnen zich op het platform voorbereiden op de les, waardoor de docent in de klas gerichter les kan geven en zich meer kan focussen op specifieke problemen. Daarnaast kunnen leerlingen die moeite hebben met bepaalde onderdelen online extra oefenen. Khan Academie is geïnspireerd op- maar onafhankelijk van de Amerikaanse Khan Academy.

Meer informatie vindt u op de volgende website: http://pilot.khanacademie.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s