Leestip: BoekTweePuntNul200

BoekTweePuntNul is een publicatie (boek + app) waarin lezers, kort maar helder, geïnformeerd worden over 200 Social Media applicaties, webtools en web 2.0 toepassingen. Op basis van co-creatie en crowdsourcing werkten 200 expert-auteurs mee aan dit project. Naast het boek is er ook een app (nu alleen voor de iPad, maar binnenkort ook voor Android en de 75 nieuwe hoofdstukken kunnen binnenkort gratis worden gedownload als u de app nu aanschaft.) en er is ook een handboek dat handvatten geeft waarmee sociale media optimaal ingezet kunnen worden op school. 

Helaas kon ik niet bij de presentatie van het boek aanwezig zijn in Beeld&Geluid in Hilversum. Afgelopen woensdag heb ik 2 exemplaren ontvangen van het boek, omdat ik zelf ook een bijdrage heb geleverd in de vorm van het hoofdstuk 37 over het gebruik van eXe, waarmee je op eenvoudige wijze zelf digitaal lesmateriaal kunt maken zonder kennis van HTML.

In het boek staan zéér veel handige web 2.0 applicaties in op allerlei gebied. Een aantal dingen die ik interessant vind zijn: 7scenes, waarmee je een digitale speurtocht kunt maken, gekoppeld aan echte locaties. Afas Personal, waarmee je je huishoudboekje digitaal kunt bijhouden. Verder is er Any.do, een handige een erg intuïtieve takenbeheerder en Blurb, waarmee jezelf boeken kunt maken en publiceren. Een must-have voor iedere docent en voor iedereen die is geïnteresseerd in web 2.0 tools. Meer informatie vindt u op de website van BoekTweePuntNul.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s